Home › Ik heb last van… › Couperose

Couperose

Ons lichaam bevat duizende kleine bloedvaatjes die het hele lichaam van voeding voorzien en afvalstoffen afvoeren. Als deze bloedvaatjes beschadigen of verzwakken (klepjes) in de adertjes werken niet meer goed, worden deze aan de oppervlakte van de huid zichtbaar. De verzamelnaam van deze bloedvaatjes is couperose. Dit komt voornamelijk voor op de wangen, neus, kin, voorhoofd en decolleté.

De precieze oorzaak van couperose is niet bekend, het komt bij zowel mannen als vrouwen voor. Factoren die de kans op de vorming van couperose vergroten zijn: temperatuurverschillen, medicijnen, hormonale veranderingen, roken, alcohol en pittig gekruid eten. Helaas verdwijnt couperose niet vanzelf. Er zijn echter producten en behandelingen die couperose verminderen of laten verdwijnen. Bij de behandeling voor couperose gebruiken we verschillende producten in de salon i.c.m. behandeling en we gebruiken de T-AWAY. Belangrijk bij behandelen met de T-AWAY is wel dat men na de behandeling 6 weken  zonlicht moet mijden. Natuurlijk zijn er ook verschillende producten voor thuis die de couperose verminderen.

Omdat iedereen anders is en het bij de een erger is dan bij de ander bieden we verschillende oplossingen. Bij de oplossing kijken we naar  het huidprobleem, de behoefte van de huid, maar natuurlijk ook naar de behoefte van de persoon zelf.