Home › Ik heb last van… › Pigmentvlekken

Pigmentvlekken

Een pigmentvlek is een donkere plek op de huid die ontstaat wanneer pigment zich op een bepaalde plek ophoopt. Pigmentvlekken, ook wel zonne- of ouderdomsvlekken genoemd, verschijnen meestal op de onderarmen, handen, het gezicht en decolleté. Met een doelgerichte behandeling kunnen pigmentvlekken worden verminderd of zelfs geheel worden verwijderd.

Pigmentvlekken ontstaan vaak op de plekken die onbeschermd zijn blootgesteld aan de zon  en kunnen eigenlijk bij iedereen voorkomen. Pigment kan daarnaast ook veroorzaakt worden door hormoonschommelingen en een ontsteking van de huid. We kunnen deze vlekken verwijderen met de T-AWAY, maar ook zijn er doeltreffende behandelingen en producten die de vlekken oplichten of zelfs laten verdwijnen.

Als u gevoelig bent voor pigmentvlekken wees dan voorzichtig met zonlicht. Sommige dieper gelegen cellen kunnen al beschadigd zijn en kunnen dus opnieuw pigment aanmaken als je onbeschermd naar buiten gaat. Dit geld zowel voor zomer als winter. Gebruik daarom dagelijks een zonbescherming van minimaal spf 30.